Rüzgârın ve artan sıcaklığın harladığı Marmaris'teki orman yangını 3. gününde sürüyor; "4 noktada hala alevler yükseliyor" » DevhaberDevhaber

28 Mayıs 2023 - 17:13

Rüzgârın ve artan sıcaklığın harladığı Marmaris’teki orman yangını 3. gününde sürüyor; “4 noktada hala alevler yükseliyor”

Son Güncelleme :

23 Haziran 2022 - 12:10

65 views
Rüzgârın ve artan sıcaklığın harladığı Marmaris’teki orman yangını 3. gününde sürüyor; “4 noktada hala alevler yükseliyor”

Muğla’nın Marmaris ilçesinin Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda 21 Haziran’da henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın devam ediyor.


Dün akşam saat 20.17 sıralarında Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Maalesef ki yangında 24 saat geride kaldı. Dün karanlık bastırmadan alevlere müdahale edebilmek için bölgeye gece görüşlü helikopter desteği istemiştik. Öğrendik ki envanterde yokmuş” demişti. Marmaris Belediyesi ise saat 00.00 sıralarında “Değirmenyanı’nda alevler çoğaldı, hepimizi zor bir gece daha bekliyor” açıklamasını yapmıştı.

Orman işçileri ve itfaiye ekipleri, gece boyunca yangına karadan müdahale etti. Yangına, sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı. Ekipler, yangını söndürmek için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Marmaris Belediye Başkanı Oktay: 4 noktada hala alevler yükseliyor

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sosyal medya hesabından, “Günaydın sevgili hemşehrilerim, Zor bir gecenin ardından sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale tekrar başladı. Değirmenyanı Kürardı’nda soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak 4 noktada hala alevler yükseliyor. Ekiplerin karadan da çalışması devam ediyor. Korkumuz öğleden sonra rüzgârın artması. Umarım o saate kadar özellikle havadan yoğun bir müdahale ile tüm alevler söndürülür ve hepimiz rahat bir nefes alırız” diye yazdı. (AA)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.