Beyazıt’ta bir grubun saldırısı püskürtüldü: “ÖGB’ye, polise, eli sopalı salgırganlara geçit vermeyeceğiz” » DevhaberDevhaber

28 Mart 2024 - 12:05

Beyazıt’ta bir grubun saldırısı püskürtüldü: “ÖGB’ye, polise, eli sopalı salgırganlara geçit vermeyeceğiz”

Son Güncelleme :

20 Nisan 2022 - 17:18

88 views
Beyazıt’ta bir grubun saldırısı püskürtüldü: “ÖGB’ye, polise, eli sopalı salgırganlara geçit vermeyeceğiz”

DEVHABER  –  İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ne ellerinde sopalarla giren yaklaşık 20 kişilik faşist grup, devrimci üniversitelilere saldırdı. Saldırı üniversiteliler tarafından püskürtüldükten sonra devreye özel güvenlikler ve polis girdi. Faşist saldırıyı izleyen polisler, daha sonra saldırıya uğrayan üniversitelileri gözaltına almaya çalıştı. Üniversitelilerin direnmesi üzerine gözaltı gerçekleşmedi. Çevredeki arkadaşlarına bir konuşma yapan devrimci üniversiteliler “ÖGB’ye, polise, eli sopalı faşistlere geçit vermeyeceğiz” dedi

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde yaklaşık 20 kişilik bir faşist grup ellerinde sopalarla ve bıçaklarla devrimci üniversitelilere saldırdı. Üniversiteliler, faşist grubu geri püskürttükten sonra ÖGB ve polis saldırının gerçekleştiği yemekhane binasının önüne geldi.

Saldırıya uğrayan üniversiteliler güvenlik amiri Kenan Arslan tarafından tehdit edildi. Faşist öğrencilerin saldırısını izleyen özel güvenlikler ve polis, üniversitelileri kelepçeleyerek gözaltına almaya çalıştı ancak öğrencilerin direnmesi üzerine geri çekildi.

Tüm bu yaşananlarda sonra yemekhane önündeki arkadaşlarına seslenen üniversiteliler “Özerk demokratik üniversite mücadelemizi devam ettireceğiz. Ne ÖGB ne polis ne eli sopalı faşistlere geçit vereceğiz!” dedi.

 

 

Kaynak : sendika.org

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.